همشهری آنلاین: برخی از شیوههای تهیه غذا برای گروههای خاص را معرفی کردهایم که به سادگی قابل پخت هستند.
ویژه نوزادان / سوپ حبوبات
تعداد نفرات: یک نفر
مدت زمان آمادهسازی: ۲۴ ساعت قبل
مدت زمان پخت: ۲ ساعت
مواد لازم:
عدس: ۱ قاشق غذا خوری
لوبیا: ۱ قاشق غذاخوری
جو: ۱ قاشق غذاخوری
بلغور جو: ۱ قاشق غذاخوری
ماش: ۱ قاشق غذا خوری
گشنیز و جعفری: به اندازه یه گردو متوسط
کدو تنبل: ۱ تکه کوچک
کلم بروکلی (اختیاری) : ۱ تکه کوچک
هویج: ۱ عدد متوسط
زردک: ۱ عدد متوسط
روش تهیه:
۱. هویج و زردک رو نگینی ریز خرد کنید.
۲. همه مواد را داخل قابلمه مسی بریزید. (اگه قابلمه مسی نیست داخل یه شیشه در بسته ریخته و داخل زودپز بگذارید و کمی آب دور شیشه باشد)
۳. حدود ۲ ساعت زمان لازم هست تا همه مواد با هم پخته شود (داخل زود پز زمان بیشتر میشود.)
۴. بعد از پخت مواد را میکس کنید وهنگام سرو کمی نمک و آبلیمو در آن بریزید.
نکته:. حبوبات و جو استفاده شده در سوپ از ۲۴ ساعت قبل باید خیس شود تا نفخ نداشته باشد.
ویژه دیابتیها / بلغور پلو با نخود و گوجهفرنگی
تعداد نفرات: ۲ نفر
مدت زمان آمادهسازی: ۲۰ دقیقه
مدت زمان پخت: ۲۰ دقیقه
مواد لازم:
نخود پخته: ۱ لیوان
گوجه گیلاسی: ۲۰۰ گرم
ریحان تازه: مقداری
بلغور: ۱ فنجان چایخوری
روغن زیتون: ۲ قاشق غذاخوری
نمک: کمی
فلفل سیاه: به مقدار لازم
روش تهیه:
۱. بلغور را شسته و در ظرفی بریزید. به اندازه کافی به آن آب داغ اضافه کرده و ۳۰ دقیقه استراحت دهید.
۲. گوجه گیلاسی را ریز خرد کرده و با نخود پخته مخلوط کنید.
۳. ریحان را خرد کرده و به مخلوط اضافه کنید.
۴. ۱ قاشق غذاخوری روغن زیتون، نمک و فلفل را اضافه کرده و مخلوط کنید.
۵. بلغور را خوب هم بزنید و سپس به مواد اضافه کنید.
۶. در انتها ۱ قاشق غذاخوری روغن زیتون را اضافه کرده و نمک و فلفل اضافی را به سلیقه خودتان اضافه کرده و مخلوط کنید.
نکته:
۱. بیماران دیابتی به جای برنج، بلغور مصرف کنند.
۲. برای مزهدار کردن میتوان از گوجه فرنگی و نخود استفاده کرد.
۳.هر ۱۰۰ گرم از این غذا معادل ۱۷۱ کالری است.
ویژه مادران باردار و شیرده / کوفته لوبیا سفید
تعداد نفرات: ۲ تا ۳ نفر
مدت زمان آمادهسازی: ۲ ساعت
مدت زمان پخت: یک ساعت
مواد لازم:
لوبیا سفید پختهشده: ۱ پیمانه
سیبزمینی آبپز: ۱۵۰گرم
پیاز خرد شده ۱عدد
سیر: ۲ حبه
جعفری تازه خرد شده: ۱ قاشق غذاخوری
آب سبزی یا آب: ۲ پیمانه
نمک دریا و فلفل سیاه: به مقدار کم
روش تهیه:
۱. لوبیا سفید را از شب قبل خیس کنید.
۲. برای پخت، لوبیاها را داخل ظرفی به همراه آب بریزید تا نرم شوند و در ظرفی دیگر سیب زمینی بپزید.
۳. در یک کاسه، پیاز را همراه با لوبیا سفید پخته شده، سیب زمینی له شده، سیر رندهشده، نمک و فلفل ورز دهید تا یک دست شود. در ادامه مواد را با دست گلوله کنید.
۴. ماهیتابهای را روی حرارت ملایم قرار داده، آب را اضافه کنید و اجازه دهید به جوش آید.
۵. در تابه را گذاشته و کوفتهها را بهمدت ۲۰ دقیقه روی شعله قرار دهید تا پخته شود.
۶. میتوان از جعفری تازه خردشده هم برای تزیین استفاده کرد.
نکته:
خوردن لوبیا و دیگر غذاهای برای مادران شیرده کاملا ایمن است، هرچند بسیاری اعتقاد دارند که این غذاها میتوانند باعث ایجاد گاز و نفخ در یک کودک شیرخوار شوند، اما پژوهشها میگویند که اینطور نیست.
ویژه سالمندان / آش عدس با برنج
تعداد نفرات: ۲ تا ۳ نفر
مدت زمان آمادهسازی: ۲ تا ۳ ساعت
مدت زمان پخت: یک ساعت
موارد لازم
عدس: ۱ پیمانه
برنج: ۱/۲ پیمانه
پیاز متوسط: ۲عدد
سبزی آش: ۴۰۰گرم
نمک دریا و فلفل سیاه: به مقدار کم
روش تهیه:
۱. عدس و برنج را در ظروف جداگانه خیس کنید.
۲. پیاز را خلالی خرد کرده و روی حرارت ملایم قرار دهید تا سبک شود.
۳. عدس را به همراه برنج به پیاز اضافه کرده و چند لیوان آب درون قابلمه بریزید و اجازه دهید تا خوب پخته شود.
۴. پس از پخت کامل عدس و برنج، سبزیاش را اضافه کنید.
۵. وقتی سبزی پخته شد، نمک و فلفل در حد کم به غذا زده شود.
نکته:
برای طعمدار کردن غذا میتوان از یک حبه سیر هم استفاده کرد.
نظر شما